Brother ControlCenter Error CC4-121 bij scan naar mail

Locatie:
< Index
Index

Tijdens het scannen van een e-mail met een Brother MFP viel mij op dat ControlCenter aangeeft dat er geen standaard mailprogramma is geregistreerd op de computer.

Brother geeft via de eigen website een oplossing waarmee ik het probleem niet op kon lossen. De geboden oplossing valt in de categorie veel gesteld vragen en probleemoplossing. Hierin wordt geadviseerd om een standaard mailprogramma in te stellen.

Het viel mij op dat onder Windows 10 het standaard mailprogramma was geregistreerd. Toch blijft ControlCenter de foutmelding geven. Uit onderzoek blijkt dat de software een registersleutel zoekt met een specifieke waarde.

De registersleutel (Standaard) onder HKLM\SOFTWARE\Clients\Mail blijkt leeg. In mijn geval moest ik de lege waarde wijzigen naar “Mozilla Thunderbird” (zonder aanhalingstekens).

Om dit te doen start u de Registry-editor als Administrator. Dit kan door regedit te zoeken. Start vervolgens regedit als Administrator (rechts-klik). Navigeer vervolgens naar de bovengenoemde locatie en dubbelklik op (Standaard). Vul hier uw mailprogramma in. Sluit vervolgens de Regsiter-editor af.

De verschafte informatie is zonder enkele garantie of waarborg. Aan de informatie in dit artikel (en elders op deze website) kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleent. De auteur accepteert geen aansprakelijk voor welke schade dan ook ontstaan door het gebruik van de informatie.