pfSense Firewall

pfSense® – ’s Werelds Meest Vertrouwde Open Source Firewall

pfSense
pfSense Logo (bron):
https://commons.wiki.media…logo.png
Correct gebruik handelsmerk:
https://www.pfsense.org/trademarks.html
pfSense Website:
https://www.pfsense.org
pfSense en pfSense Certified zijn geregistreerde handelsmerken van Electric Sheep Fencing, LLC in de Verenigde Staten en andere landen.

Introductie
pfSense® is een open source firewall/router softwaredistributie, gebaseerd op FreeBSD (bron: Wikipedia).

pfSense® is ’s werelds meest vertrouwde open source firewall en wordt wereldwijd door diverse organisaties gebruikt. Deze softwaredistributie heeft zich bewezen als zeer betrouwbaar en is flexibel inzetbaar. De softwaredistributie wordt tevens gebruikt door organisaties die moeten voldoen aan wettelijke vereisten en standaarden (bron: Netgate: Regulatory Requirements). De documentatie is zeer volledig en online toegankelijk. Daarnaast is er een boek beschikbaar in de vorm van een PDF.

Impressie: Traffic Graphs

Installatie en configuratie
In dit onderdeel wordt aandacht besteed aan de installatie en configuratie van de pfSense® softwaredistributie. pfSense® is verkrijgbaar als een appliance (hardwarematig apparaat) en in de vorm van software. In de onderliggende pagina’s wordt uitgegaan van de community edition. Dat wil zeggen: de software, zoals verkrijgbaar via https://www.pfsense.org/download. Voor ondersteuning wordt uitgegaan van community support of ondersteuning door een (lokale) IT consultant.

Commerciële ondersteuning
Netgate biedt professionele commerciële ondersteuning (support). Deze support kan direct bij Netgate ingekocht worden. Er zijn op het moment van schrijven drie opties met bijbehorende service levels.

Een andere ondersteuningsoptie is via de gemeenschap (community support) of via een (lokale) IT consultant.

Donaties
pfSense® neemt geen donaties aan. Het verdienmodel is gebaseerd op commerciële ondersteuning (support) en de verkoop van appliances. Wilt u een donatie doen, dan wordt u door Netgate aangemoedigd om een donatie te doen aan de FreeBSD Foundation.