Voor nieuwe opdrachten kunt u contact opnemen met Oké-PC IT te Burgum.
Klik hier voor meer informatie.

Henstra ICT-Diensten heeft de samenwerking met ESET beëindigd.
Oké-PC IT helpt u graag met de verlenging van uw ESET productlicentie.

Welkom op het IT blog van Bouke J. Henstra. Hier vindt u posts over uiteenlopende onderwerpen.
Vragen, op- of aanmerkingen? Klik hier voor het contactformulier.

Vrije modemkeuze

explosie

Eigen modem
Ik heb een internetverbinding via een budget provider. Het is een alles-in-1 pakket waarmee de provider internet, bellen en TV levert. Graag wil ik mijn eigen modem gebruiken... maar helaas blijkt dat het mijn provider maar niet lukt om alle benodigde gegevens aan te leveren: ik wacht sinds 8 april 2022 op de benodigde gegevens.

Verder Lezen...

kluis

Introductie

Wachtwoorden opslaan in een Excel-sheet is onveilig en niet meer van deze tijd. Gelukkig zijn er een aantal goede password managers op de markt - waarmee wachtwoorden veilig opgeslagen en beheerd kunnen worden. Wanneer wachtwoorden lokaal op worden geslagen - bijvoorbeeld op een eigen server - dan is het verstandig om de toegang goed te beveiligen. In dit artikel wordt beschreven hoe de web interface van Vaultwarden beschikbaar gemaakt en afgeschermd kan worden.

Verder Lezen...

Pulseway onder Arch Linux

archlinux

Voor de monitoring van een Arch Linux container wil ik graag Pulseway gebruiken. Helaas blijkt het pakket - wat Pulseway zelf aanbiedt - op het moment van schrijven standaard niet te werken (en verouderd te zijn). In deze post beschrijf ik hoe ik Pulseway toch werkend gekregen heb. De oorzaak is dat er in het pakket geen ondersteuning is voor systemd (systemd is tegenwoordig standaard onder Arch Linux).

Verder Lezen...

taylor-vick-M5tzZtFCOfs-unsplash

Via ExtraIP.com kun je extra publieke IP-adressen aanvragen op een bestaande internet verbinding.

Verder Lezen...

right-arrow

Ondertussen gebruik ik Grav al een tijdje. Ik moest wat wennen aan markdown - maar intussen kan ik mij prima redden met het opmaken van pagina's in Grav.

Verder Lezen...