Klik hier voor informatie over de wijziging in de levering van diensten en ondersteuning.

Favorieten

Op deze pagina plaats ik regelmatig nieuwe links naar mijn favoriete sites die ik door de jaren verzameld heb. Ik doe mijn best om alles logisch weer te geven. De indeling is alfabetisch.

Blogs

Site Omschrijving
Het Lab
www.hetlab.tk/
logo_hetlab Het Lab is het labjournaal van Henk van de Kamer.
Ik las altijd graag Het Lab in computertijdschrift PC-Active. Eigenlijk was dat de enige reden om PC-Active te kopen. Tegenwoordig lees ik regelmatig Henk's labjournaal door. Leuk is ook dat de oude aflevering van Het Lab op Henk's website zijn te lezen.

Hosting

Site Omschrijving
ISPConfig
www.ispconfig.org
ispconfig_logo ISPConfig is een hostingcontrolepaneel met veel functies. Ik draai ISPConfig onder Debian 11 op twee VPS-en (bij TransIP) en in een Proxmox VM thuis. Daarnaast heb ik ISPConfig voor mijn werkgever op een VPS geïnstalleerd en in het lab.

Netwerken

Site Omschrijving
ExtraIP
extraip.com
pfSense_WAN2 ExtraIP is een leverancier van routed subnets via GRE. Hiermee kun je meerdere publieke IPv4 (en IPv6) adressen elders gebruiken - zoals bijvoorbeeld voor je home lab of VPS. Ik maak gebruik van ExtraIP voor mijn server (lab) thuis. Zo breekt mijn gasten Wi-Fi uit via één van de IP adressen uit het subnet en draai ik een hostingserver waarmee ik mijn mailserver redundant uit heb gevoerd.
pfSense
pfSense.org
pfsense_logo pfSense is een gratis, aangepaste distributie van FreeBSD die een oude computer kan transformeren in een volledig uitgeruste router en firewall. Ik maak hobbymatig en professioneel gebruik van Netgate's producten. Eén van mijn favorieten is pfSense Community Edition.

Nieuws

Site Omschrijving
The Hacker News
thehackernews.com
bermix-studio-wJ7atxTNeQE-unsplash_200x252 The Hacker News (THN) is een toonaangevend, vertrouwd en algemeen erkend nieuwsplatform over cyberbeveiliging dat maandelijks meer dan 8 miljoen lezers trekt, waaronder IT-professionals, onderzoekers, hackers, technologen en enthousiastelingen.
Tweakers
tweakers.net
tweakers_net Tweakers is met gemiddeld 4 miljoen bezoekers en 100 miljoen pageviews per maand de grootste elektronica- en technologiewebsite van Nederland en België. De site behoort tot de top-20 van drukst bezochte websites van het NLtalige internet en is in 2009, 2011, 2012, én 2014 door het NLe publiek verkozen tot Website van het Jaar.

Sociale media

Site Omschrijving
Reddit
reddit.com
reddit_snoo Reddit is een Amerikaanse sociale nieuwsaggregatie, webcontentbeoordeling en discussiewebsite. Geregistreerde leden voegen inhoud toe aan de site, zoals links, tekstberichten, afbeeldingen en video's, die vervolgens door andere leden worden beoordeeld (up- en down votes).

Zelfstudies (tutorials en howto's)

Site Omschrijving
Howtoforge
www.howtoforge.com
howtoforge_400x400 HowtoForge biedt gebruiksvriendelijke Linux-tutorials. Een voorbeeld is het artikel Perfect Server Automated ISPConfig 3 Installation on Debian 10 - 11 and Ubuntu 20.04. Ik heb dat artikel gevolgd en ik had binnen een uur een complete hostingserver opgezet. Het volgen van dit artikel duurt ongeveer 10 minuten.
LinuxBabe
www.linuxbabe.com
LinuxBabe_400x400LinuxBabe biedt gebruiksvriendelijke Linux-tutorials. Een voorbeeld is het artikel Set Up Your Own WireGuard VPN Server on Debian 11 & Debian 10. Ik heb dat artikel gevolgd om een WireGuard server te installeren als VM in Microsoft Hyper-V.

Eervolle vermeldingen

Site Omschrijving
AmsterdamTech
www.amsterdamtech.nl
AmsterdamTechLogo AmsterdamTech - Young Urban IT professionals is een IT-dienstverlener uit Amsterdam - gespecialiseerd in hostingoplossingen. AmsterdamTech levert naast hostingoplossingen ook diverse oplossingen op computergebied, verzorgd tevens livestreaming van evenementen en professionele licht- en geluidsinstallaties. AmsterdamTech regelt het.

AmsterdamTech is in deze favorietenlijst terecht gekomen door de prettige manier van zaken doen.
Oké-PC IT
okepc.nl
Logo Oke Oké-PC IT is een IT-dienstverlener uit Burgum. Ruim vijfentwintig jaar geleden startten vader Jan en zoon Ronald Zijlstra Oké-PC. Inmiddels is het bedrijf in de loop der jaren uitgegroeid tot een grote speler op ICT-gebied in Friesland. Samen met een team van ongeveer 25 medewerkers zorgt Ronald Zijlstra ervoor dat systemen en netwerken in organisaties blijven draaien. Oké-PC IT maakt meer mogelijk.

Oké-PC IT is in deze favorietenlijst terecht gekomen omdat ik graag werk uitvoer in mijn rol als senior netwerkbeheerder en omdat Oké-PC IT één van de weinige betere computerwinkels in de regio is. Oké-PC IT heeft een winkel in Burgum.
Oké-PC IT is onderdeel van Oké-groep.
Onder Oké-groep vallen de volgende namen: Zijlstra en Zn. B.V., Oké-pc Fryslân, XS telecom, Oké-IT-services, Zijlstra IT-consultancy, Oké-repair, Omnibase webapplicaties, oke-telecom, oke-webapps, Oké-PC IT, Oké-PC.