Klik hier voor informatie over de wijziging in de levering van diensten en ondersteuning.

Diensten

Mededelingen

Nieuwe opdrachten, ondersteuning en licenties (11-06-2016)
Voor nieuwe opdrachten kunt u terecht bij Oké-PC IT. Een uitzondering geldt voor goede doelen en reeds bestaande contracten.

De samenwerking tussen Henstra ICT Diensten en ESET is beëindigd. Voor licentieverlengingen en nieuwe licenties (waaronder ESET) kunt u terecht bij Oké-PC IT.

Over

hictd-owl

Korte samenvatting

Henstra ICT Diensten is in 2003 opgericht door Bouke Jasper Henstra. Het gaat om een nevenactiviteit naast zijn werk met de volgende doelen:

  • methode om zich beter te ontwikkelen binnen de IT;
  • vangnet voor tussen twee banen;
  • manier om professioneel goede doelen te kunnen ondersteunen met advies en IT diensten.

Eigenlijk is Henstra ICT Diensten ontstaan door het verlangen naar meer uitdaging en een (on)gezonde passie voor IT. Meer details vindt u hieronder.

Even voorstellen

Foto Mijn naam is Bouke Jasper en ik werk reeds een aantal decennia in de IT. Ik ben ooit begonnen als field service engineer bij Getronics - wat later over werd genomen door KPN. Ik heb heel wat organisaties gezien zoals de Rabobank en Philips. Na mijn avontuur bij Getronics/KPN ben ik voor ISG PLC (tegenwoordig ISG LTD) gaan werken. Voor ISG heb ik kort in London + Ipswitch (VK), Hamina (Finland) en Eemshaven/Groningen (Nederland) gewerkt. ISG was hoofdaannemer voor de bouw van Google-datacenters. In die twee jaar heb ik bij ISG veel ervaring opgedaan als senior onsite support engineer. Klik hier voor een foto van mijn vorige werkplek. Tegenwoordig ben ik in dienst bij een regionaal IT bedrijf in Burgum als senior netwerkbeheerder. Wilt u mij inhuren voor een project of kortdurende opdracht? Dan kunt u contact opnemen met Oké-PC IT te Burgum.

Loopbaan

ian-schneider-TamMbr4okv4-unsplash IT is mijn werk en mijn passie. Het woord hobby heeft voor mij een negatieve gevoelswaarde. Ik spreek daarom over nevenactiviteiten die ik met passie ontplooid heb naast mijn dienstverband. Ik zocht in het begin van mijn loopbaan meer uitdaging in mijn werk - maar ik werd hier en daar afgeremd. In plaats van iets anders te zoeken heb ik mijn nevenactiviteiten geprofessionaliseerd door een inschrijving bij de KvK te doen. Dit leidde in 2003 tot het ontstaan van Henstra ICT Diensten. Vanuit Henstra ICT Diensten heb ik leuke en interessante opdrachten uitgevoerd - naast mijn werk (in dienstverband). Tegenwoordig doe ik weinig meer vanuit Henstra ICT Diensten. Mijn hoofdinkomen komt momenteel vanuit mijn dienstverband. Ik heb besloten om mijn eigen bedrijf niet op te heffen maar in stand te houden in verband met een aantal speciale samenwerkingsverbanden. Ik ben eenvoudigweg te veel verweven met een aantal personen, bedrijven en ideële/goede doelen. Daarnaast heeft een inschrijving KvK voordelen waardoor ik meer mogelijkheden heb (dan zonder een inschrijving).

Goede doelen

Ik neem in principe geen nieuwe betaalde opdrachten meer aan vanuit Henstra ICT-Diensten. Wel ondersteun ik onbetaald een aantal goede doelen in de vorm van dienstverlening. Denk hierbij aan Stichting Global Care Foundation, Stichting Het Huisgezin en Stichting Tov.

Wetgeving en geschillen

Algemene voorwaarden en privacyverklaring

Hieronder vindt u links naar de algemene voorwaarden + vrijwaringsverklaring en de privacyverklaring van Henstra ICT Diensten.

Geschillenbehandeling particulieren

In principe lever ik niet (meer) aan particulieren. Ik werk hoofdzakelijk met zakelijke klanten. Mocht u als particulier iets bij Henstra ICT Diensten af hebben genomen en wilt u een geschil (laten) behandelen? Klik dan hier voor contactgegevens. U komt dan op de pagina met de privacyverklaring terecht. Daar staan alle contactgegevens opgesomd.

De Europese Commissie stelt dat de link naar onlinegeschillenbeslechting op een zakelijke website moet staan. Nu heeft mijn voorkeur om geschillen van persoon tot persoon op te lossen. Maar mocht u gebruik willen maken van onlinegeschillenbeslechting, dan kunt u de volgende website bezoeken: https://ec.europa.eu/consumers/odr/. Ik heb daar (nog) geen inschrijving - en het kan even duren voordat een dergelijk geschil onder de aandacht gebracht wordt. De reden hiervoor is dat ik de kans minimaal acht dat iemand gebruik zal maken van deze route (maar ik wil wel graag voldoen aan artikel 14 van verordening 524/2013). Mijn voorstel is (dan ook) om bij een geschil even contact op te nemen. E-mail heeft mijn voorkeur, omdat het geschil (of de klacht) dan op schrift staat.