Klik hier voor informatie over de wijziging in de levering van diensten en ondersteuning.

Welkom op het IT blog van Bouke Jasper Henstra. Hier vindt u posts over uiteenlopende onderwerpen.
Vragen, op- of aanmerkingen? Klik hier voor het contactformulier om snel, eenvoudig en veilig uw bericht te versturen.

Google-Auth

Het viel mij op dat Authenticator TOTP sleutels opgeslagen kunnen worden in Vaultwarden (Bitwarden). Dat is erg handig, want daarmee beschik je over een geïntegreerde authenticator app. In combinatie met de handige desktop app en browser extension gaat inloggen op de vele pagina's en systemen zeer gebruiksvriendelijk. Maar nu het probleem: hoe kom ik snel aan alle secret keys (geheime sleutels)? Anders moet ik immers opnieuw QR codes genereren. Dat is een heel karwei.

Read More...

Caddy: Geografisch Filter

Caddy-1080x400

In mijn vorige post Vaultwarden hosting en beveiligen schreef ik over de beveiliging van Vaultwarden. Op basis van een IP filter en Fail2Ban beperk ik de toegang tot de wachtwoordkluis Vaultwarden.

Read More...

Vrije modemkeuze

explosie

Eigen modem
Ik heb een internetverbinding via een budget provider. Het is een alles-in-1 pakket waarmee de provider internet, bellen en TV levert. Graag wil ik mijn eigen modem gebruiken... maar helaas blijkt dat het mijn provider maar niet lukt om alle benodigde gegevens aan te leveren: ik wacht sinds 8 april 2022 op de benodigde gegevens.

Read More...

kluis

Introductie

Wachtwoorden opslaan in een Excel-sheet is onveilig en niet meer van deze tijd. Gelukkig zijn er een aantal goede password managers op de markt - waarmee wachtwoorden veilig opgeslagen en beheerd kunnen worden. Wanneer wachtwoorden lokaal op worden geslagen - bijvoorbeeld op een eigen server - dan is het verstandig om de toegang goed te beveiligen. In dit artikel wordt beschreven hoe de web interface van Vaultwarden beschikbaar gemaakt en afgeschermd kan worden.

Read More...

Pulseway onder Arch Linux

archlinux

Voor de monitoring van een Arch Linux container wil ik graag Pulseway gebruiken. Helaas blijkt het pakket - wat Pulseway zelf aanbiedt - op het moment van schrijven standaard niet te werken (en verouderd te zijn). In deze post beschrijf ik hoe ik Pulseway toch werkend gekregen heb. De oorzaak is dat er in het pakket geen ondersteuning is voor systemd (systemd is tegenwoordig standaard onder Arch Linux).

Read More...